Overige

Broadway in Eindhoven

“Kookstudio Grof en Rauw”

Dit project heeft betrekking op de herbestemming van de voormalige opslaggebouwen van Van Gend en Loos, gelegen aan de Fuutlaan te Eindhoven. De opdracht was om dit grote gebied met depots en kantoren te veranderen in een bruisende ‘Strip’.

Samen met een aantal andere studenten is er een masterplan voor het gebied ontwikkeld. Invert, was hierbij het sleutelwoord. Het idee was om alles om te keren, vergeleken met het verleden. Denk daarbij aan de transport route, de zichtlijnen, maar ook op gebouwniveau: bijvoorbeeld door de constructie naar buiten in plaats van binnen het gebouw te plaatsen.
Een aantal functies die het masterplan moest bevatten waren reeds voorgeschreven in de opdracht, echter hebben we samen besloten daar nog drie andere functies aan toe te voegen. Een van deze functies betreft een kookschool/gebouw, welke ik individueel heb uitgewerkt.
Mijn individueel ontwerp kan worden samengevat met de volgende vier woorden: ecologisch, recyclebaar, goedkoop en snel. Samen met een gegronde analyse van de staat van het gebouw, is er uiteindelijk een ontwerp ontstaan dat bestaat uit een compositie van gekoppelde zeecontainers, die geplaatst zijn onder een dak van polycarbonaat waarbij de originele constructie gehandhaafd blijft. Dit resulteerde in een rauw, industrieel ‘Greenhouse’.