Verbouw

Verbouwing te Melbourne

Bij deze jaren’30 woning in Melbourne is in 2010 een uitbreiding aangebouwd, hetgeen helaas letterlijk een aanbouw was. Een mooie nieuwe ruimte met veel licht maar de connectie met de bestaande bouw was minimaal. De aanbouw was verbonden door middel van een deur, waarschijnlijk vanwege de schoorsteen die daar aanwezig was. De haard in de woonkamer zou nog bruikbaar zijn maar in de ‘nieuwe’ aanbouw/keuken was deze niet praktisch. Een toilet miste ook in de nieuwe aanbouw, men moest hiervoor gebruik maken van de wc op de badkamer. De opdracht was dus om de ruimtes met elkaar te verbinden en een nieuwe toiletruimte te creĆ«ren. Zodoende zijn de haard en de muur verwijderd en ontstond een mooie, grote ruimte waarbij oud en nieuw verbonden waren. Het extra toilet is in de bijkeuken geplaatst.