Verbouw

Vrijstaande woning te Rijen

Bij deze bijzondere woning te Rijen, ontworpen door Dhr. Mickers, waren de wensen van de nieuwe bewoners anders dan die van de familie die destijds opdracht heeft gegeven tot het bouwen van de bouwen. In het ontwerp wordt veel gespeeld met verschillende hoogtes en ook doordat het erf wat afloopt naar achteren toe, was de woonruimte op de eerste verdieping gesitueerd. Maar dat betekende ook dat deze begaanbaar moest zijn vanuit de achtertuin. Hiervoor zat er aan de achterzijde een trap die van de woonkamer op de eerste verdieping naar de tuin ging. Op de begane grond waren twee relatief kleine kamers gesitueerd, bijvoorbeeld voor een slaapkamer, study of speelruimte, maar de nieuwe eigenaren zouden graag deze ruimte groter maken met meer licht om er zo meer een leefruimte/woonkamer van te maken en boven meer een woonkeuken/eetkamer. Hiertoe is de trap verwijderd, hetgeen direct zorgde voor meer lichtinval en een mooiere ruimte boven. Om het ontwerp van Dhr. Mickers te respecteren hebben we weinig aan het uiterlijk veranderd. Sterker nog, we hebben de symmetrie meer naar voren laten komen in de achtergevel. Zo hebben we het kozijn op de 1e verdieping helemaal symmetrisch gemaakt en het kozijn op de beneden verdieping, zoals het andere kozijn gelijk gezet met de gevel. Verder hebben we beneden de binnenwand tussen de twee ruimtes verwijderd en deze middels een kleine, nieuwe trap verbonden met de verkeersruimte.