Verbouwingen

Verbouwing villa te Valkenswaard

Dit project betreft een verbouwing van een villa uit de jaren ’30 te Valkenswaard. De villa is reeds een aantal keer verbouwd, zo is op de originele tekening zelfs een franse kap terug vinden. Nu was eigenlijk het grootste probleem dat de bestaande aanbouw bouwtechnisch in slechte staat verkeerde en bovendien de berging in verval was geraakt. Van den Hurk Architecten hier een plan voor gemaakt. Daarnaast wensten de eigenaren een serre en een erker omdat het huis van binnen erg donker was. Het plan wat Van den Hurk Architecten bedacht heeft, omvatte al deze wensen: de inrit is verlegd zodat er meer ruimte in de tuin kwam en ook meer licht in de tuinkamer door het afbreken van de oude garage. Er is tevens veel glas toegepast op het zuiden, om meer daglicht naar binnen te halen, maar ook voor de passieve zonne-energie. Omdat het huis al zo oud was en eigenlijk niet geïsoleerd was, zijn ook meteen de vloeren, de wanden en de daken geïsoleerd. Qua uiterlijk heeft de villa ook een hele make-over gekregen, door middel van vorm, kleur en materiaalgebruik heeft de villa met uitbreiding een modern uiterlijk gekregen en straalt hierdoor ook echt een eenheid uit.